lørdag den 29. februar 2020

Planer - Del 3 - Grøntsager

     Så kommer vi til den spiselige del af haven.
     Der skal være plads til både luksus og nytte, men der er nogle skuffende ting, jeg har opgivet.

Der er allerede:
Artiskokker: Der er én tilbage, flere er sået. 

Asparges: De skal luges!

Der skal sås inde til udplantning på friland:
Squash: Tondo di Nizza, der smager godt.

Majs: søde gule fra Netto og de gule kerner fra Gul/hvide (egne frø), og Indianermajs med røde kerner og Glass Gem: de allersidste fra USA: Nu må det lykkes. Sorte og blå ditto.

Salat: Forellenschuss, den smager godt og er køn. Little Gem, sprød og sød. Pas på sneglene med kraver.

Bønner: buskbønner og borlottobønner: de er flotte. Sorte til plantefarvning.

Der skal sås på friland:
Hestebønner: egne frø, forhåbentlig er der nogle rødblomstrende i blandingen endnu.

Flere majs: Indianermajs og alm. gule.

Gulerødder:  gule, røde, hvide og runde i skøn forvirring til glæde for børnene.

Bladbeder: bare fordi de er kønne. Bright Lights frø: købes!

Pastinakker: til suppe.

Persillerødder: til mad.

Pluksalat: Salad Bowl og gerne endnu en rødlig.

Sukkerroer: det skal prøves igen, gad vide, hvor man køber frø?

De oplagte ting, jeg har opgivet:
Porrer: fordi de aldrig bliver mere end tykke græsstrå.
Bladselleri: Fordi de aldrig nogensinde spirer.
Kartofler: fordi det giver et elendigt udbytte pr. brugt kvadratmeter her i haven, og så er der bare så mange, der dyrker gode kartofler rundt omkring os.
Radiser og beder af enhver slags undtagen radiser til skulper: fordi jordlopper og snegle (ager- ikke dræber-) gør kål på dem hurtigere end jeg kan tælle til 5.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar