onsdag den 4. april 2018

Havevandring - Skønhedsøje

     Som en del af haveplanerne skulle Uglemor lige afprøve, om skønhedsøje (Coreopsis tinctoria) overhovedet kunne farve. Det kunne de., Også i den grad. Der var ikke ret mange blomster, fra en lille krukke i domen plukkede Uglemor når hun da huskede det - en blomst eller to. De endte i en bøtte i fryseren. Et forsigtigt skøn sagde højst 10 gram. Hvorfor vejede jeg dem ikke?

10 gram bejdset garn blev vejet af. Uglemor var meget i tvivl, kunne den lille sjat blomster nu også farve så meget garn. Garnet blev derfor rullet om en pind, så kun en tredjedel hang ned i vandet, der i mellemtiden var blevet ugennemsigtigt rødt.
Efter en times sagte simren og afkøling var garnet mørkt - meget mørkt. Uglemor flyttede næste tredjedel ned i vandet, endnu en times simren og afkøling. Også det garn blev mørkt. Der var næsten ingen forskel. Vandet var også stadig helt ugennemsigtigt rødlilla. Tredje stykke af garnet lev en anelse lysere, men væsken i gryden var stadig mørk.
     Uglemor tog endnu 10 gram garn i gryden. Det blv helt mørkorange. Vandet var nu lidt gennemsigtigt.Så Uglemor prøvede en gang til - søreme, smukt orange garn. Nu var vandet ret gennemsigtigt, men der ser faktisk ud til at være farve til i hvert fald et bundt mere. Så Skønhedsøje skal afgjort gro i Uglemors farvehave igen i år.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar