lørdag den 14. marts 2015

Havevandring - Krydderurtebede

      Uglemor dyrker mange krydderurter i sin have. Urtebedene er imidlertid groet noget vildt over de seneste par år. Nu skal der ske noget.
Advarsel! Mange billeder
       Sådan her ser det gamle lille krydderurtebed ud. Forrest timian, bagerst russisk esdragon, der tager i den grad overhånd. I midten var der en løvstikke, men den er vist væk nu, og til højre og venstre er der / var der purløg og persille. Men en del irriterende ukrudt, mest ranunkler, der ligner persille, og en aggresiv mynte har næsten overtaget den del.


 Det nye, store krydderurtebed, der her er i gang med at blive luget, er overbegroet af græs, skovjordbær, oregano og mere mynte. Uglemor graver en lille bid op ad gangen, flytter persille og purløg hen i nederste venstre hjørne, og samler løvstikkerne, der står i hele haven, i øverste venstre hjørne. Planen er at flytte alle timianplanterne herhen også, og en lille smule af esdragonen, men den kommer vist ned i det kloakrør, løvstikken groede i i det lille urtebed.
Det store hul er Ugleungerne, der forlyster sig. 


Løvstikken pibler frem i et helt andet bed i haven  den skal flyttes!

Og ramsløg (Allium ursinum), i endnu et andet bed. Gad vide om de kan gro i krydderurtebedet også?

 Snitte- og slappe af hjørnet. Her er der sol om eftermiddagen. Vi gæder os til det bliver varmt nok til at sidde her.


 En af de ting der skal gøres hvert år, er at fjerne alle knopper med solbærgalmider fra solbærbuskene. Her på billedet kan man tydeligt se forskel på de to sunde, spidse knopper og den runde med mider i. Hver gang vi kommer forbi, plukker vi de synligt inficerede knopper af og smider ind til hønsene.



De her skønheder står oppe på vores terrasse og tager forksud på foråret.


Inde i vores vindueskarm er der en plantebørnehave. De to potter her indeholder perilla og kinapurløg. Det er forhåbentlig den røde shiso, der er spiret. Der skete nemlig et lille uheld med en Ugleunge og de kulørte pinde.



En lille overraskelse er bladene på chiliplanten til højre. Den er en chili med små røde, perleformede, chilier. De smagte ikke spændende som tørede, men måske er de gode friske, og hvis ikke, så ser planten da lovende ud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar